מעורבות חברתית

מעורבות חברתית

התכנית למעורבות חברתית בישיבתנו הקדושה היא ביטוי מעשי לערכי היסוד של תורתנו הקדושה – “ואהבת לרעך כמוך” ו”עולם חסד יבנה”. היא מבוססת על המסורת היהודית המפוארת של גמילות חסדים ועזרה לזולת, תוך יישום הגישה החינוכית של “למידה מתוך שירות ועשייה”.

התכנית להתפתחות אישית ולמעורבות חברתית מהווה המשך מפואר לתכנית המחויבות האישית, והיא נועדה להוביל תהליכים של למידה משמעותית, להעצים את בני הישיבה ולקדם מעורבות חברתית ברוח התורה והמסורת.

מטרות ויעדים קדושים

מטרות התכנית ויעדיה, בהתאם לערכי ישיבתנו, הם:

  1. לטפח בוגר מעורב, בעל תודעה חברתית-תורנית, אכפתי, אחראי, הרואה את המעורבות החברתית וגמילות החסדים כדרך חיים וכמצווה מן התורה.
  2. לעורר בתלמידים מוטיבציה למעורבות ולאחריות חברתית, קהילתית ואזרחית פעילה בהתאם לערכי ההלכה ולמיצוי צמיחה אישית בהקשר של עשייה חברתית והתחסדות עם הבריות.
  3. לסייע לתלמידים בהתפתחותם האישית ובבניית זהותם החברתית והתרבותית כבני תורה, על מנת לקדם תחושת ערך עצמי, שייכות ומחויבות לקהילה, לחברה ולמדינה, מתוך השקפה תורנית מבוססת.
  4. לעודד את התלמידים למצוא במעורבות החברתית ערך ברמה האישית והחברתית, ולהפנים שעשיית חסד היא זכות גדולה ומרוממת.

מסגרת הפעילות הברוכה

במסגרת התוכנית על כל תלמיד להשלים שעות פעילות התנדבותית, באופן מתמשך לאורך כל השנה, בחלוקה לשעות אישיות וקבוצתיות, תוך הקפדה על צניעות ועל כבוד הבריות.

ההתנדבות נעשית במסגרת ארגוני התנדבות קיימים בקהילה החרדית כגון: ארגוני חסד וצדקה, “עזר מציון”, “יד שרה”, “חסדי נעמי”, הדרכה במסגרת תנועות נוער חרדיות, סיוע למשפחות נזקקות ועוד, וכן בהפעלת פרויקטים ייחודיים של ישיבתנו.

עשייה קדושה זאת מחייבת התמדה, אחריות, תקשורת בין-אישית מכבדת וצנועה, היכרות עם תופעות חדשות והבנה מעמיקה יותר של מצבי חיים שונים, כל זאת מתוך מבט תורני מעמיק.

מבין הפרויקטים הברוכים

  • קורסי מד”צים – הכשרת בחורי חמד להדרכה חינוכית ברוח התורה
  • התנדבות בקהילה – סיוע לקשישים, משפחות נזקקות, מלמדים תורה לילדים מתקשים
  • ביקור חולים – ביקורים קבועים בבתי חולים ומרכזים רפואיים
  • שמחת החיים – שמחת חתן וכלה, ביקורים במעונות יתומים
  • עזרה לימודית – חונכות אישית לתלמידים מתקשים

מעורבות חברתית זו היא הגשמה מעשית של מאמר חז”ל “כל ישראל ערבים זה לזה”, ובזכותה יזכו תלמידינו היקרים להיות “אוהב את הבריות ומקרבן לתורה”.